Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home AFVALRACE Stoelmassage  Bedrijfsmassage  Triggerpoint Therapie Wat is het Triggerpoint Pijnklachten? Detox  Hoe werkt Detox eigenlijk?  Hoe is het begonnen? Detox RIC apparaat Infrarode bamboeband Voor wie is detox bestemd Contraindicaties Hoeveel sessies? Prijzen Detox Kleuren vertellen Al bij de dr. geweest? Kennismakingsessie Voedingsadvies Voedingsadvies 2 Prijzen 2016 Over mij Detox en Blessures kies fotos Kunst Kunst Wijze vrouw goed gesprek beschadigde beeldjes Badkamermeisje asanas liggend dromen Innig kus schattig babytje Verzuring en Soda Modelina Modelina prijzen Recept voor lang-fit leven Workshop Schilderen Beschilder je eigen servies Recept voor smoothie KELTISCH ZOUT Lijst van voedingsmiddelen pH dieet 3 Appelazijn Ahoornstroop Kelt. zeezout en Solé ADLYB 

Wat is het Triggerpoint

Stel u zich eens voor...dit hier is een Triggerpoint in de spier,

als u er geen verstand van hebt, dan kan het u helpen zich de Triggerpoint als een "puist" voor te stellen. Niet op de huid maar binnen in de spier. Een spier, die u telkens weer overbelast hebt, gevallen bent, of had u de laatste tijd te veel stress waardoor u niet op uw houding heeft gelet. Maar ook door slechte voeding kan TrP ontstaan. Doordat de spieren verzuren verminderd hun conditie. Een combinatie van de onjuiste voeding en stress kan een behoorlijke migraine veroorzaken die u een paar dagen uit de running houdt. Of bent u 's ochtens wakker geworden met een stekende pijn tussen de schouderbladen, en vroeg u zich verontwaardigd af: "Hoe kan dat nou? Gisteren mankeerde ik nog niets en vanochtend beleef ik helse pijnen?" De pijn gaat niet weg maar u moet naar het werk, u slikt een pijnstiller, waardoor u de spieren alweer niet onder de controle kunt houden. Volgende ochtend is de pijn nog heviger, het lijkt alsof de spier de hele nacht aangespannen bleef. Het is inderdaad zo, dat een spier waar een triggerpoint aanwezig is, niet vanzelf kan ontspannen. Het is dus niet een gewone puist die na verloop van tijd zelf zou verteren, maar een hardnekkig "acné", die alleen met een speciale zorg en op bepalde manier behandeld moet worden.

Een logische stap in uw situatie is de huisarts raadplegen en vervolgens met de fysiotherapie beginnen. Maar dat het niet de oplosssing is omdat het rek en strech oefeningen nog meer pijn kunnen veroorzaken, ziet u hier:

De spier wordt belast door al dat rek en strek oefeningen, waardoor de triggerpoint zich hevig kan ver-zetten en is vastbesloten zich niet tot de overgave te laten dwingen. Bij de Fysio wordt u op voorbereidt, dat u langere tijd nodig hebt om te herstellen en daar vertrouwt u op. Maar waarom de klachten nog steeds aanhouden als uw budget voor de fysio al op is? En dan komt alweer een pijnstiller aan te pas. En onder-tussen is die pijn nog steeds niet weg. Het lijkt alsof nog meer klachten er bij komen. Men gaat namelijk van-zelfsprekend de zere spier compenseren door een "sparende houding" aan te nemen. Men kan ineens niet slapen door de pijn, omdraaien in bed maakt u s'nachts wakker.

auw, au, au !!!

De aangedane spier kan zijn functie niet meer goed uitoefenen. De andere spieren omheen zullen zijn functie moeten overnemen. Maar niet voor lang. In deze omliggende spieren, omdat ze het dubbele werk moeten verrichten, ontstaan ook triggerpoints, en de klachten zullen zich stapelen. Merkwaardig is, dat de Trp en pijn/klacht niet op hetzelfde plek zitten. Dus daarom werkt het niet als je je pijnlijke plek inwrijft of masseert. Behandelen met warmte biedt ook maar een tijdelijke vermindering van je pijn. Maar in combinatie met triggerpoint behandeling is het wel zinvol.

Als de Triggerpoints niet op tijd worden weggemasseerd gebeurt dit binnen in de spier: De triggerpoint gaat groeien, hele spier zal opzwellen en wordt verkort, begint te duwen tegen een zenuw dat in z'n beurt loopt, de bloedvaten kunnen bekneld raken en men krijgt nog te maken met de gevoelloosheid in de tenen of vingers, branden gevoel, misselijkheid, duizeligheid, soms lijkt het alsof er een strakke band om de kuit, hoofd, enkel heen zit, en dat alles op een andere plek dan logisch is. Dat noemen we afgeleide pijn.

De spieren in rust houden is echter geen oplossing !!!

Zit uw pijn/klacht er tussen?

Terug

WAT IS TRIGGERPOINT ?